„In stare de bine” 2019

#INSTAREDEBINE este un program de finantare ce ofera granturi nerambursabile in valoare totala de 1 milion de euro organizatiilor neguvernamentale din Romania incepand din 2018.

Programul este sprijinit de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Obiectivul programului este cresterea calitatii vietii locuitorilor din comunitatile rurale si urbane, prin sprijinirea initiativelor care au un impact pozitiv in domeniile Cultura, Sport sau Viata Sanatoasa si se adreseaza cu prioritate grupurilor vulnerabile.

Cui se adreseaza: organizatiilor neguvernamentale din Romania (asociatii, fundatii sau federatii).

Domenii de actiune

  • Cultura: proiecte care stimuleaza expunerea si implicarea grupurilor vulnerabile si a comunitatilor din care acestea fac parte in activitati culturale/creatie culturala, sau care prin activitati culturale contribuie la prevenirea/combaterea situatiilor de vulnerabilitate a cetatenilor sau care contribuie la promovarea patrimoniului cultural, inclusiv imaterial, si valorificarea sa pentru dezvoltarea rurala si urbana in beneficiul grupurilor vulnerabile;
  • Sport: proiecte care cresc participarea grupurilor vulnerabile si a comunitatilor din care acestea fac parte la activitati de educatie fizica si sport, inclusiv evenimente sportive la nivelul comunitatii sau care, prin activitati sportive, contribuie la prevenirea/combaterea situatiilor de vulnerabilitate a cetatenilor;
  • Viata sanatoasa: proiecte care implica grupurile vulnerabile si comunitatile din care acestea fac parte in promovarea unui stil de viata sanatos, prin informare, activitati educationale sau de suport, abordand tematici precum nutritie, sanatate mintala, sanatatea relatiilor, educatie pentru sanatate, prevenirea discriminarii, a violentei domestice sau de gen, a consumului de substante (tutun, alcool, droguri etc.).

Buget total (pentru anul 2019): 4.455.000 lei, cu valoarea maxima a finantarilor acordate de 235.000 lei/proiect. 20% din bugetul solicitat va putea fi utilizat pentru activitati de dezvoltare organizationala.

In cursul anului 2019 sunt lansate 2 apeluri de proiecte.

Primul apel de proiecte din anul 2019 a fost lansat in aprilie 2019.

Al doilea apel de proiecte din anul 2019 va fi deschis in perioada 11 iunie 2019 (ora 09:00) - 13 iunie 2019 (ora 16:00). Mai multe detalii pe www.instaredebine.ro.

Pentru mai multe informatii despre utilizarea sistemului online, va rugam sa consultati manualul pus la dispozitie AICI.

Parteneriat

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine in 7 tari. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994. FDSC promoveaza o societate civila puternica si sustenabila, care contribuie la apararea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare. Fundatia dezvolta proiecte in domenii precum educatia, incluziunea sociala, economia sociala, valori europene, cooperarea pentru dezvoltare, deruleaza cercetari, campanii de promovare si advocacy si administreaza programe de finantare pentru organizatiile neguvernamentale. Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.