Termeni si Conditii

Termeni si Conditii de utilizare ale site-ului www.finantare.fdsc.ro
 
Site-ul www.finantare.fdsc.ro este proprietatea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) cu sediul in Bulevardul Nerva Traian, nr.21, Sector 3, Bucuresti, inregistrata la Judecatoria sector 2 in baza Hotararii Judecatoresti nr. 111 din data de 21.12.1994, cod fiscal RO14476331 si poate fi contactata pe adresa de e-mail: office[at]fdsc.ro. Pe parcursul acestor termeni si conditii ne vom referi la site prin sintagma “finantare.fdsc.ro”.
Accesul si utilizarea site-ului se face sub incidenta acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos precum si cu respectarea legislatiei in vigoare. Utilizarea site-ului ca si vizitator, inregistrarea ca si utilizator (organizatie) si accesul la serviciile oferite de acesta presupune implicit ca ati citit, inteles si acceptat integral termenii si conditiile de utilizare a site-ului, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.
Prin termenul "utilizator" al site-ului se intelege orice "vizitator" care se inregistreaza ca si "utilizator", in numele unei organizatii neguvernamentale, fara scop lucrativ,  infiintata legal si cu sediul in Romania, prin completarea unui formular de inregistrare si deschiderea unui cont de utilizator.
Site-ul finantare.fdsc.ro este proprietatea FDSC si se supune legilor din Romania.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli, fara notificarea prealabila a utilizatorilor, in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul publicarii ei pe site. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta in orice moment.

1.       Descrierea serviciului


Site-ul finantare.fdsc.ro  asigura servicii de informare si acces la liniile de finantare administrate de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Procesul de aplicare la apelurile lansate de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este gratuit, in conditiile respectarii pasilor mai jos mentionati.

             a.    Se acceseaza platforma www.finantare.fdsc.ro
            b.    Se creaza un cont al organizatiei, accesand butonul Contul meu. Datele introduse vor crea un cont unic al organizatiei si folosind acest cont veti putea trimite, modifica sau verifica documentele trimise catre noi. Tot din acest cont veti putea afla rezultatele evaluarii, atat pentru etapa I, cat si pentru etapa II. Dupa ce contul a fost creat, folosind userul si parola, va puteti conecta oricand accesand butonul Login.
            c.    Butoanele Linii de finantare si Finantari curente sunt cele care va vor oferi detalii despre liniile de finantare, perioada in care sunt deschise si puteti aplica.

NOTA: Contul organizatiei este valabil pentru orice program de finantare pe care Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile il va administra cu ajutorul platformei www.finantare.fdsc.ro.

Alte servicii care vor fi implementate, in timp, in cadrul site-ului sunt supuse acelorasi conditii, in afara de cazul in care acestea nu au conditii de folosire distinct formulate.
Site-ul finantare.fdsc.ro.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona utilizarea oricarui serviciu al site-ului in interes comercial.
Prin utilizarea site-ul finantare.fdsc.ro sunteti de acord sa nu folositi nici un sistem automat care acceseaza site-ul si solicita un numar de cereri nejustificat de mare, mai mare decat cele solicitate de un vizitator/utilizator obisnuit.
Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul vizitatorilor sau utilizatorilor site-ului si poate fi schimbat oricand fara a necesita anuntarea prealabila.
Finantare.fdsc.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate in site, altele decat cele organizate strict de finantare.fdsc.ro.

2.       Acces


Scopul permis pentru utilizarea site-ului este obtinerea de informatii si accesul la serviciile oferite prin intermediul acestuia. Orice utilizare in alte scopuri decat acesta nu este permisa. Pentru a obtine acces la site si la serviciile si informatiile puse la dispozitie prin intermediul acestuia trebuie sa obtineti acces la World Wide Web, direct sau cu ajutorul altor dispozitive prin care se pot accesa servicii Internet, platind orice taxa asociata cu acest acces. In plus, trebuie sa aveti la dispozitie tot echipamentul necesar pentru a realiza aceasta conexiune la World Wide Web, inclusiv un computer si un modem sau alt echipament de acces. Finantare.fdsc.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei dvs. de comunicare cu acesta. Prin termenul „vizitator” al site-ului se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa site-ul. Prin termenul de „utilizator” al site-ului se intelege orice organizatie neguvernamentala, fara scop lucrativ,  infiintata legal si cu sediul in Romania.


3.       Drepturi de autor, marca si proprietate intelectuala

Continutul portalului este proprietatea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si a partenerilor care vor fi citati ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al organizatiei. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe site-ul finantare.fdsc.ro, ne puteti contacta pe adresa office[at]fdsc.ro.
Finantare.fdsc.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul site-ului, in orice moment.
Finantare.fdsc.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment fara un anunt prealabil.
Utilizatorii nu vor modifica nici o parte din acest site in afara de ceea ce este necesar pentru utilizarea corespunzatoare a site-ului cu scopul in care a fost creat. Astfel, in zonele din site care permit adaugarea continutului de catre utilizatori, acestia vor introduce / incarca pe site continut care respecta strict formatul si dimensiunile indicate in respectiva rubrica.
In cazul in care identificati materiale care lezeaza drepturile de autor sau pe care le considerati indecente, ilegale sau imorale, va rugam sa trimiteti un email la adresa office[at]fdsc.ro.


4.       Reguli de utilizare

Sunteti de acord sa nu folositi serviciile puse la dispozitie de site-ul finantare.fdsc.ro pentru a:

 • pretinde ca sunteti o alta persoana sau institutie, sau sa  indicati in mod fals afilierea cu o anumita persoana sau institutie;
 • falsifica datele de identificare sau sa le manipulati in alt mod, cu scopul de a deghiza sau ascunde originea oricarui continut transmis prin intermediul platformei.

Sunt interzise:

 • Crearea contului de utilizator fara acordul conducerii organizatiei in numele careia se creeaza contul.
 • Crearea contului de utilizator de persoane din afara organizatiei in numele careia se creeaza contul.
 • Administrarea contului de utilizator de persoane din afara organizatiei in numele careia se creeaza contul.
 • Incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop.
 • Scanarea, sondarea sau a testarea vulnerabilitatii oricarui sistem din reteaua Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua www.finantare.fdsc.ro care nu sunt publice, fara autorizatie explicita, in scris, din partea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile precum si incercarea de a actiona in acest scop.
 • Interventia in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin „flooding” sau „DOS”.

Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile va coopera cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari si pentru a investiga faptele care implica asemenea incalcari.

Perturbarea, fara drept, a functionarii sistemului informatic, prin introducerea de date false, transmiterea, modificarea, stergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restrictionarea accesului la aceste date constituie infractiune si se pedepseste conform Legii 161/2003 (SECTIUNEA 1 Infractiuni contra confidentialitatii si integritatii datelor si sistemelor informatice / art. 45).


5.       Disponibilitatea serviciului


Finantare.fdsc.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitia vizitatorilor si a utilizatorilor prin intermediul acestui site, fara o notificare prealabila.  Finantare.fdsc.ro nu este raspunzator fata de utilizatori, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului pentru motive care nu-i pot fi imputate. Finantare.fdsc.ro poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin afisare pe acest site.
In cazul in care exista dificultati in de ordin tehnic, vizitatorii/utilizatorii aflandu-se in imposibilitatea de a aplica la una dintre liniile de finantare gestionate de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, acestea trebuie semnalate administratorilor site-ului. Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile isi asuma responsabilitatea sa raspunda solicitarii sau sa remedieze situatia, in termen de 5 zile lucratoare.

6.       Absolvirea de raspundere


Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti si ca sunteti de acord cu urmatoarele:

 • Utilizarea site-ului se face pe propria raspundere;
 • FDSC nu ofera nicio garantie ca:

                               o    informatiile prezentate pe site vor implini toate cerintele dumneavoastra;
                               o    serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
                             o    rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi intotdeauna corecte sau de incredere;
                               o    orice eroare de programare va fi corectata.

 • Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului. Niciun sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site sau prin intermediul serviciilor site-ului nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in termenii si conditiile de utilizare.
 • Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este absolvita de orice vina, in cazul in care solicitarea este facuta cu mai putin de 5 zile inainte de la expirarea termenelor in care se pot transmite scrisori de intentie sau cereri de finantare pentru apelurile active, aflate in administrarea organizatiei.
 • Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile nu poate fi trasa la raspundere in cazul in care transmiterea scrisorilor de intentie sau a cererilor de finantare pentru apelurile active este ingradita de factori externi site-ului www.finantare.fdsc.ro.  

7.       Limitarea raspunderii


Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile nu va fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii site-ului;
 • acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;
 • declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;
 • orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. Finantare.fdsc.ro isi rezerva dreptul de sterge de pe site acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.
Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile nu este si nu poate fi responsabila pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.


8.       Confidentialitate si date cu caracter personal


Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este inscrisa in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 27317.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale colectate care decurg sau in legatura cu actualii termeni si conditii, conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, persoana juridica romana, cu sediul in Bulevardul Nerva Traian, nr.21, Sector 3, Bucuresti, inregistrata la Judecatoria sector 2 in baza Hotararii Judecatoresti nr. 111 din data de 21.12.1994, cod fiscal RO14476331, se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale colectate care decurg sau in legatura cu actualii termeni si conditii.
Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei asociate accesului la serviciile site-ului, conditionate de logare.
Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau. in cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane,  Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile nu isi asuma nicio responsabilitate fata de consecintele care pot aparea.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile site-ului.
Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a transmite informatii, de orice natura catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
Site-ul foloseste "cookies" pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu contin niciun fel de date personale ale utilizatorului si nu prezinta risc in cazul in care sunt interceptate de terte parti. Daca browser-ul este configurat sa nu le accepte, anumite pagini pot sa nu functioneze partial sau in totalitate.
Pe site pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informatiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, persoana juridica romana, cu sediul in Bulevardul Nerva Traian, nr.21, Sector 3, Bucuresti, si ne puteti semnala acest lucru la adresa office[at]fdsc.ro
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Orice informare care are loc cu mai putin de 5 zile inainte de expirarea termenelor in care se pot transmite scrisori de intentie sau cereri de finantare pentru apelurile active, aflate in administrarea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, poate echivala cu eliminarea Utilizatorului din procesul de selectie.
Finantare.fdsc.ro se angajeaza sa nu trimita spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al utilizatorului).

Politici de publicitate Google Cookie si politici de confidentialitate


Finantare.fdsc.ro foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google. Google Analytics foloseste “cookies”, care sunt fisiere text plasate in computer, pentru a ajuta site-ul sa analizeze modul in care utilizatorii il folosesc. Informatiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de catre dvs. a site-ului (inclusiv adresa dvs. IP), vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite.  Google va folosi aceste informatii in scopul de a evalua utilizarea de catre dvs. a site-ului Finantare.fdsc.ro, intocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii de site si furnizarea de alte servicii legate activitate si de utilizarea internetului pe www.finantare.fdsc.ro. Google poate transfera aceste informatii unor terte parti, in cazul in care acest lucru este solicitat prin lege, sau in cazul in care terte parti afecteaza procesul de informatii cu privire la numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. de IP cu orice alte date detinute de catre Google. Aveti dreptul sa refuzati utilizarea de cookie-uri prin selectarea setarilor corespunzatoare in browser-ul dvs., cu toate acestea, va rugam sa retineti ca, daca realizati aceste setari este posibil sa nu puteti avea acces la  functionalitatea deplina a site-ului www.finantare.fdsc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale de catre Google in modul si in scopurile mentionate mai sus.
Finantare.fdsc.ro poate folosi, de asemenea, companii terte de publicitate pentru a furniza anunturi atunci cand vizitati site-ul nostru. Aceste companii pot utiliza informatii (care nu includ numele, adresa, adresa de e-mail, sau numarul de telefon) despre vizitele dumneavoastra pe site-ul www.finantare.fdsc.ro si pe alte site-uri pentru a furniza reclame pentru bunuri si servicii de interes pentru tine. Daca doriti mai multe informatii despre aceasta practica si sa stiti despre care sunt optiunile dvs. pentru ca aceste companii sa nu aiba acces la aceste informatii, dati click aici.
Google, ca un furnizor de servicii, foloseste cookie-uri pentru a servi reclame pe site-ul www.finantare.fdsc.ro.
Google utilizeaza cookie-ul DART. Acesta ii permite sa difuzeze anunturi pentru utilizatori, pe baza vizitelor pe care acestia le fac pe Finantare.fdsc.ro si pe alte site-uri de pe Internet.
Utilizatorii pot renunta la utilizarea cookie-ului DART, accesand urmatorul link.