INSTAREDEBINE este un program adresat organizatiilor neguvernamentale din Romania, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societitii Civile (FDSC).
Apelul de proiecte 2/2022 - Programul In Stare de Bine
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) lansează Apelul 2 din 2022 pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului În Stare de Bine. Programul În Stare de Bine este un program de finanțare adresat organizațiilor neguvernamentale din România, susținut de Kaufland România și implementat de FDSC. Programul pune la dispoziția organizațiilor neguvernamentale 1.000.000 euro/ anual pentru inițiative destinate grupurilor vulnerabile, în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă. Obiectivul programului este creșterea calității vieții grupurilor vulnerabile și a comunităților din care acestea fac parte, prin sprijinirea inițiativelor din domeniile Cultură, Sport sau Viaţă Sănătoasă care au un impact pozitiv asupra acestora.
Domeniile de acțiune ● Cultură: proiecte care facilitează implicarea grupurilor vulnerabile şi a comunităţilor din care acestea fac parte în activități culturale sau proiecte care contribuie la prevenirea/combaterea situaţiilor de vulnerabilitate a cetăţenilor sau care contribuie la creșterea gradului de înțelegere a unor situații de inegalitate socială prin activități sau produse culturale, implicând și grupurile vulnerabile vizate sau proiecte care valorifică patrimoniul cultural, inclusiv imaterial, pentru dezvoltarea comunităților rurale și urbane în beneficiul și împreună cu grupurile vulnerabile vizate; ● Sport: proiecte care facilitează implicarea grupurilor vulnerabile şi a comunităţilor din care acestea fac parte în activităţi de educaţie fizică şi sport, inclusiv evenimente sportive comunitare sau proiecte care contribuie la prevenirea/combaterea situaţiilor de vulnerabilitate a cetățenilor prin activități sportive; Atenție! Organizațiile care vor înscrie proiect în domeniul sport trebuie să aibă experiență în lucrul direct cu beneficiari din grupuri vulnerabile sau să includă în proiect parteneriat/colaborare cu alte organizații sau instituții publice care lucrează cu astfel de beneficiari; ● Viață sănătoasă: proiecte care facilitează implicarea grupurilor vulnerabile în activități care vizează reducerea inegalităților sociale prin abordarea mai multor aspecte ale vieții personale și sociale precum: starea de sănătate și integritate fizică (acces la servicii medicale, educație pentru sănătate, terapii de specialitate pentru recuperare fizică,.), starea de sănătate mintală (acces la servicii de sănătate psihică, educație pentru sănătate și conștientizare provocărilor și problematicilor asociate sănătății mintale), sănătatea relațiilor (educație și sprijin pentru dezvoltarea relațiilor interpersonale eficiente, educație și sprijin pentru recunoașterea și evitarea relațiilor abuzive, degradante, discriminatorii, reducerea unor factori de risc, precum condiții precare de locuire/muncă etc.), stimularea și menținerea de obiceiuri sănătoase (nutriție adecvată, mișcare și sport, educație pentru igienă, combaterea consumului de substanțe, etc).
Valoarea granturilor
Bugetul total al Apelului 2/2022 este de 3.068.270 lei. la care se pot adăuga și eventualele sume rămase necontractate în primul apel al acestui an. Organizațiile vor putea solicita pentru propunerile lor de proiect o finanțare cuprinsă între 50.000 lei și 250.000 lei.
Durata proiectelor Durata proiectelor în cadrul Apelului 2/2022 poate fi cuprinsă între minim 4 luni și maxim 7 luni, cu condiția ca durata implementării activităților să nu depășească data de 31 martie 2023. Perioada estimată de începere a proiectelor pe termen mediu este începutul lunii septembrie 2022.
Cum aplici
Pentru acest apel o organizație nu poate depune mai mult de 1 propunere de proiect în calitate de solicitant și poate primi finanțare în calitate de solicitant sau partener pentru maxim 1 propunere de proiect.
Procedura de aplicare constă în completarea și transmiterea unui formular de cerere de finanțare și a anexelor aferente acesteia printr-un sistem de aplicare exclusiv online, în perioada 8 iunie 2022 (ora 9:00) – 10 iunie 2022 (ora 16:00).
Mai multe detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate în Ghidul Solicitantului.
Evaluare și selecție Procesul de evaluare a propunerilor de proiect include 2 componente principale:
- Evaluarea aplicațiilor primite în baza unor criterii de selecție și selectarea unei liste scurt de proiecte;
- Prezentarea proiectelor de către organizațiile selectate în lista scurtă întru-un eveniment tip ”Elevator Pitch”, în cadrul unui comitet de selecție format din membri Kaufland România și membri FDSC. În urma acestui eveniment vor fi selectate propunerile ce vor primi finanțare.
Mai multe detalii cu privire la procedura de evaluare și selecție sunt prezentate în Ghidul Solicitantului.
Documentele aferente Apelului 2/2022 - In stare sa Ajut pentru propuneri de proiect pot fi descarcate de pe pagina https://instaredebine.ro/ce-finantam/. |