Apel 2016 - Componenta Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie din programul Fondul pentru Inovare Civica 2016

Data de inceput pentru cererea de finantare : 2016-09-19, 16:00
Data de sfarsit pentru cererea de finantare : 2016-10-12, 16:00

Data de inceput pentru aplicarea scrisorii de intentie : 2016-04-01, 15:30
Data de sfarsit pentru aplicarea scrisorii de intentie : 2016-05-18, 16:00
Descriere

 

                                                   

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte 2016 al Fondului pentru Inovare Civica (CIF). CIF este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, dezvoltat in parteneriat cu Romanian-American Foundation si sprijinit de donatori privati din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii: Enel, OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

 

Obiectivul programului de finantare

Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.   

In acest an, Programul are doua componente: Componenta “Inovare Civica” si Componenta ”Mobilizare civica  in vederea accesului imbunatatit la energie”.

 

COMPONENTA ”Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie” –componenta dezvoltata ca rezultat al parteneriatului cu Enel

Prin intermediul acestei componente  vor fi sprijinite initiative care, prin mobilizare civica, conduc la un mai bun acces la energie sau la identificarea de solutii energetice alternative eficiente/verzi.

Proiectele care se vor depune in cadrul acestei componente vor trebui sa vizeze, cu precadere, derularea de activitati in judetele: Arad, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timis, Tulcea si Bucuresti. Pot fi, de asemenea, finantate proiecte care nu vizeaza un anumit judet, ci au un impact la nivel national.

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale din Romania. O organizatie poate depune pe cele doua componente, cel mult 3 scrisori de intentie, in calitate de solicitant sau partener, din care maximum 2 scrisori de intentie pe o componenta.

Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantului.

 

Valoarea finantarilor

Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 60.000 Lei / proiect. Contributia proprie nu este obligatorie, dar sunt apreciate proiectele care aduc co-finantare indiferent de linie/capitol de buget.

Suma alocata pentru acest Apel pentru propuneri de proiecte este de 275.000 dolari.

 

Durata proiectelor

In cadrul acestui program de finantare, durata recomandata pentru implementarea proiectelor este  cuprinsa intre 4 si 12 luni, dar nu exista o limitare stricta in acest sens.

 

Modalitate de aplicare

Procedura de aplicare consta initial in completarea Scrisorii de intentie (fara alte anexe suplimentare) exclusiv printr-un sistem de aplicare online. Doar solicitantii ai caror Scrisoare de intentie a fost selectata vor transmite Cererea de finantare cu toate anexele aferente. Detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate in Ghidul Solicitantului.

Termenul limita de depunere a Scrisorii de intentie este 18 mai 2016, ora 16.00.

Potentialii solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest apel  prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 12 mai 2016 (inclusiv) in atentia: Raluca Teodor; E-mail: inovarecivica@fdsc.ro;  telefon: 021 310 01 81; fax: 021 310 01 80.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 17 mai 2016, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului.

Documentele aferente prezentului Apel pentru propuneri de proiect pot fi descarcate de mai jos:

Ghidul solicitantului
Model scrisoare de intentie

De asemenea, sunt puse la dispozitie spre consultare si urmatoarele documente:

Cererea de finantare
Bugetul proiectului - varianta incarcata la data de 19/09/2016
Declaratia Solicitantului