Apel 2019 - Componenta Inovare Civica din programul Fondul pentru Inovare Civica

Data de inceput pentru cererea de finantare : nespecificat
Data de sfarsit pentru cererea de finantare : nespecificat

Data de inceput pentru aplicarea scrisorii de intentie : 2019-08-26, 16:00
Data de sfarsit pentru aplicarea scrisorii de intentie : 2019-09-13, 16:00
Descriere

                                        

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte 2019 al Fondului pentru Inovare Civica (CIF). CIF este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, lansat in 2012 și dezvoltat  incepand cu 2015 in parteneriat cu Romanian-American Foundation.

 

Obiectivul programului de finantare

Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.  

Prin intermediul apelului de proiecte din anul 2019 vor fi sprijinite initiative in urmatoarele domenii:

  •   Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
  •   Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
  •   Educatie civica, dublata de implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii

 

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale din Romania care au beneficiat de cel mult un grant din partea Fondului pentru Inovare Civica incepand cu anul 2015. O organizatie poate depune cel mult o scrisoare de intentie in calitate de solicitant.

Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantului.

 

Valoarea finantarilor

Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 60.000 Lei / proiect. Contributia proprie nu este obligatorie, dar sunt apreciate proiectele care aduc co-finantare indiferent de linie/capitol de buget.

 

Durata proiectelor

In cadrul acestui program de finantare, durata recomandata pentru implementarea proiectelor este  cuprinsa intre 4 si 8 luni.

 

Modalitate de aplicare

Procedura de aplicare consta initial in completarea unei Scrisori de Intentie (fara alte anexe suplimentare) prin care solicitatntii isi prezinta intentia de a participa in cadrul apelului Fondul pentru Inovare Civica 2019, exclusiv printr-un sistem de aplicare online. Solicitantii ai caror Scrisori de Intentie au fost selectate vor participa la Hackatonul de proiecte #CIF2019, care va avea loc in luna octombrie 2019 la Bucuresti. Ulterior participarii la Hackatonul de proiecte #CIF2019, acestia vor putea transmite Cererea de finantare cu toate anexele aferente. Detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate in Ghidul Solicitantului.

Termenul limita de depunere a Scrisorii de Intentie este 13 septembrie 2019, ora 16.00.

Potentialii solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest apel  prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 11 septembrie 2019 (inclusiv) in atentia: Alexandra Soare; E-mail: inovarecivica@fdsc.ro;  telefon: 0757 579 184; fax: 021 310 01 80.

Documentele aferente prezentului Apel pentru propuneri de proiect pot fi descarcate de mai jos:

Ghidul solicitantului
Model Scrisoare de Intentie